Doc.gr
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013
5 “λόγοι” για να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο
Έχετε “πονόδοντο” ; Δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα τον οδοντίατρο σας ; Μάθετε για ποιους λόγους η επίσκεψη στον οδοντίατρο για τον περιοδικό τακτικό έλεγχο ή για έναν απλό καθαρισμό προλαμβάνει πολλά οδοντιατρικά προβλήματα συμβάλλει στην καλή υγεία του στόματος αλλά και στην διατήρηση της καλής “υγείας” του οργανισμού γενικά. 

  1. Πρόληψη των νόσων των ούλων και του περιοδοντίου.
  2. Ο έλεγχος της ουλίτιδας με τον καθαρισμό και την απομάκρυνση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας μπορεί να προλάβει την εξέλιξη της νόσου και να σταματήσει την ενεργό φλεγμονή και την αποφυγή της εξέλιξης της ασθένειας των ούλων σε περιοδοντίτιδα που αποτελεί προχωρημένο και πιο σοβαρό στάδιο φλεγμονής των ούλων και των περιοδοντικών ιστών.


  3. Αποφυγή εκδήλωσης και αντιμετώπισης οδοντιατρικών προβλημάτων “εκτάκτου” ανάγκης.
  4. Πολλά οδοντιατρικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να διαγνωστούν έγκαιρα με τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για ένα απλό οδοντιατρικό έλεγχο. Τυχόν νέες κοιλότητες τερηδόνας, σπασμένα σφραγίσματα, εκδήλωση οξέος αποστήματος των ούλων και των δοντιών μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα και να αποφευχθούν σύνθετες θεραπείες όπως απονεύρωση, σχάση αποστήματος και λήψη πολλών αντιβιοτικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.


  5. Αποφυγή ‘απώλειας’ των δοντιών από το φραγμό.
  6. Η έγκαιρη αντιμετώπιση δύσκολων οδοντιατρικών καταστάσεων μπορεί να παρατείνει το χρόνο παραμονής των δοντιών στο φραγμό και να αποφευχθεί η εξαγωγή και η ανάγκη αποκατάστασης με “τεχνητά δόντια”.


  7. Πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου του στόματος.
  8. Η απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να συμβάλει στην πρώιμη διάγνωση διαφόρων μορφών καρκίνου του στόματος σε αρχικό στάδιο που είναι πλήρως θεραπεύσιμος και με πολύ καλή πρόγνωση.


  9. Η διατήρηση της γενικότερης καλής “υγείας” του σώματος.
  10. Η θεραπεία και αντιμετώπιση των προβλημάτων του στόματος είναι “άρρηκτα” συνδεδεμένη με την καλή γενική υγεία, καθώς πολλά νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, γέννηση των νεογνών μειωμένου σωματικού βάρους και αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πρόωρου τοκετού στην εγκυμοσύνη έχουν συνδεθεί με την “πτωχή” στοματική υγιεινή και την πλημμελή φροντίδα των δοντιών.



  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: